זאבת קאניס - זאב

זאבת קאניס - זאב

זְאֵב


פתק 2

סיווג מדעי

מַלְכוּת

:

בעלי חיים

מַעֲרָכָה

:

Chordata

תת-תיל

:

חוליות חוליות

מעמד

:

ממליה

להזמין

:

קרניבורה

סדר משנה

:

קניפורמיה

מִשׁפָּחָה

:

קנדיות

סוג

:

קאניס

מִין

:

זאבת קאניס

שם נפוץ

: זאב או זאב אפור

מידע כללי

  • אורך הגוף1.0 - 1.5 מ 'כולל זנב של 35-50 ס"מ
  • גובה בשכמות (1): 66 - 100 ס"מ
  • מִשׁקָל: נקבה: 23 - 55 ק"ג הזכר: 30 - 80 ק"ג הנקבה
  • אורך חיים, משך חיים: עד 13 שנים בטבע (הממוצע הוא, עם זאת, 5-6 שנים) ועד 16 שנים בשבי
  • בגרות מינית: נקבה שנתיים; זכר 3 שנים

בית והפצה גיאוגרפית

הזאב האפור ששמו המדעי הוא זאבת קאניס של משפחת דיי קנדיות, היה פעם אחד היונקים הנפוצים ביותר על פני כדור הארץ. כיום הוא נכחד באזורים רבים כמו במערב אירופה, מקסיקו וברוב ארצות הברית. אנו מוצאים אותו נפוץ באזורים מרוחקים בקנדה, אלסקה, צפון איטליה, אירופה ואסיה מכ- 75 ° N עד 12 ° N הכובשים את בתי הגידול המגוונים ביותר: מהטונדרה הארקטית, ליערות, לערבות.

צפיפות האוכלוסין משתנה ותלויה בצפיפות המזון: ככל שכמות המזון באזור נתון גדולה יותר, כך נוכחותה גדולה יותר.

אופי, התנהגות וחיים חברתיים

הזאב הוא החיה הקלאסית שחיה באריזות (עם זאת, ניתן גם למצוא זאבים בודדים) שנוצרת על ידי זוג רבייה (הנקרא זוג אלפא) וכמה זאבים צעירים מהמלט הקודם. בחבילה עשויים להיות גם מבוגרים כפופים אחד או שניים, בדרך כלל אחים של זוג האלפא. גודל החפיסה משתנה בין 3-4 זאבים עד 20-30 תלוי בכמות המזון הזמינה באזור. הממוצע הוא 5-9 זאבים. שטחו של עדר נע בין 130 ל -13,000 קמ"ר ומוגן מפני פולשים.

מאפיין של החפיסה הוא שמעמדו של כל פרט ברור מאוד: ברור מיהו המנהיג ומי הם הכפופים והדבר מעיד על ידי שפת גוף, הבעות פנים, נביחות ולחימה.

עם זאת, ניתן לשנות במהירות את ההיררכיה מכיוון שמחלות, פציעות, זקנה, בגרות מינית או בריתות קצרות יכולות להפוך את השולחן ולשנות את מעמדו של זאב בתוך החבילה.

זוג האלפא הוא הזוג הדומיננטי ובסדר היררכי מגיע קודם הזכר ואז הנקבה הכפופה לזכר בלבד.

זאבים אינם חיות בישיבה. במהלך האביב והקיץ, התקופה בה מגדלים את הגורים, הם נשארים באותה טריטוריה ואילו בתקופת הסתיו-חורף הזאבים נעים במיוחד בשעות הלילה ונוסעים עד 200 ק"מ בקצב של 8 קמ"ש. .

מאפיינים פיזיים

גודלו הפיזי של הזאב משתנה במידה ניכרת מהאזור אליו הוא שייך. למעשה, נצפה כי אוכלוסיות הדרום הן בדרך כלל קטנות יותר מאשר האוכלוסיות המצויות בצפון.

לזאב מעיל של צבע משתנה בהתאם לאזור הגיאוגרפי: לבן באוכלוסיות הארקטיות שהופך בהדרגה לאפור, קינמון, חום, שחור ככל שעוברים לאזורים הדרומיים יותר. המעיל מורכב משערות דוחות מים ארוכות ושכבת צמר פנימית מבודדת.

הוא מאופיין בגפיים ארוכות מאוד עם רגליים רחבות המסופקות בארבע ציפורניים לא נשלפות וחמישה רפידות בשרניות המאפשרות לו אחיזה טובה בקרקעות סלעיות. המוזרות היא שבמגע עם השלג המסבים מתרחבים ומאפשרים הידבקות רבה יותר לקרקע.

לזאב יש שמיעה עדינה מאוד (מחושב שהוא גבוה פי 20 מזה של האדם) עד כדי כך שהוא יכול לשמוע את יללתו של דומה במרחק של 16 ק"מ. חוש הריח רגיש מאוד (גבוה פי 100 מזה של האדם) בעל אזור אף מפותח במיוחד.

יש לו לסתות חזקות מאוד, כך שהן יכולות להפעיל לחץ של מעל 100 ק"ג / ס"מ כמעט להכפיל את הכוח בהשוואה לזה שרועה גרמני בוגר יכול להפעיל.

יש לו סיבולת רבה כך שהוא יכול לרוץ ברציפות מעל 30 ק"מ תוך שמירה על מהירות קבועה של 6-10 קמ"ש.

תִקשׁוֹרֶת

לזאב שפת גוף עצומה לתקשורת, שפה שניתן לתת הן על ידי הבעות פנים והן על ידי הבעות גוף: הרמת הזנב ומתח האוזניים מעידים על איום; שכיבה על הקרקע והורדת האוזניים מעידות על כניעה; מראה לשיניים שלך מראה את התוקפנות שלהם; מראה את הבטן ומתגלגל על ​​הקרקע מעיד על כניעה וכו ').

תקשורת קולית פעילה מאוד גם אצל זאבים: יללות מאפשרות לך לתקשר בין העמדות השונות או כאשר הקבוצה צריכה להיפגש לציד וכו '.

הטריטוריה מסומנת רק על ידי זכר האלפא באמצעות תרסיסי שתן.

הרגלי אכילה

הזאב הוא בעל חיים טורף. סוג המזון משתנה ביותר בהתאם לזמינות ונעה בין בעלי חיים גדולים (איילים, איילים, דביבונים, צבאים, חזירי בר וכו ') לטרף קטן (בונים, ארנבות, עכברים וכו'), בעלי חיים, נבלות וגם ל בזבוז.

הוא יכול לאכול עד 8 ק"ג בשר לארוחה והוא בעל חיים שלא זורק שום דבר: הוא אוכל הכל אפילו שיער ועצמות.

רבייה וצמיחה של הקטנים

בתוך חבילה, צמד האלפא הוא היחיד שמתרבה והוא זוג מונוגמי לכל החיים. רק אם בגלל תאונה כלשהי אחד משני הזאבים המרכיבים את הזוג מת, הוא מוחלף.

עונת הרבייה היא בין ינואר לאפריל: זאבים החיים צפונה יותר מזדווגים בחודשים החמים יותר מאשר אלה החיים דרומה יותר. נקבות נכנסות לחלחל אחת לשנה לתקופה של 5-14 יום. ההזדווגות מתרחשת רק בתקופה זו והזכר מתאמץ מאוד בכדי להרחיק זכרים אחרים מהנקבה. לאחר ההזדווגות הנקבה חופרת או מחפשת מאורה שיכולה להיות מנהרה באדמה או חלל בסלע בו ניתן ללדת את הצעירים. ההריון נמשך בין 60 ל -63 יום ולאחר תקופה זו נולדים בין 1 ל -14 גורים (ממוצע 6-7). בלידה הם עיוורים וחירשים ומשקלם כ -1 / 2 ק"ג. לאחר כ- 10-15 יום הם מתחילים לראות ולהזיז את רגליהם הקדמיות ואחרי 5-10 ימים נוספים הם מסוגלים לקום ולהשמיע קולות

בשלושת השבועות הראשונים הם מוזנים 4-5 פעמים ביום ובתקופה זו שאר העדר דואג להביא אוכל לאם.

לאחר 60 יום הגורים נגמלים ועוזבים את המאורה ומצטרפים לעדר שממנו הם מוגנים ומונחים על טכניקות ציד, כיצד לשרוד ומה הם כללי החיים של העדר.

כאשר הם מגיעים לגיל שנה בערך, הם מגדירים את תפקידם בהיררכיית החבילה או שהם צריכים לעזוב כדי לחפש את הטריטוריה שלהם.

טרף

מעטות החיות שמצליחות לצוד זאבים, למשל זאב הערבות שתוקף בדרך כלל זאבים בודדים וצעירים אם הוא יכול למצוא אותם לבד.

מצב האוכלוסייה

הזאב מסווג ברשימה האדומה של IUNC (2009.1) בקרב בעלי חיים בסיכון הכחדה נמוך: דאגה פחותה (LC). למרות שצפיפות אוכלוסייתה לאורך השנים פחתה משמעותית בגלל שינויי אקלים ועיור (שעקרו את בתי הגידול הטבעיים שלהם); של הרדיפות שבוצעו זמן רב על ידי האדם; של הרעלות (כפי שנטרף את בעלי החיים), כיום הזאב שומר על אוכלוסייה מתמדת בזכות החוקים הרבים שנחקקו להגנתו (באיטליה הם החלו החל משנות ה -70) וההחזרה כתוצאה מכך באזורים רבים בהם נעלם אך מעל לכל עם יצירת אזורים מוגנים בהם ניתן לחיות חופשי ובטוח.

המין נכלל בנספח II של CITES למעט מדינות בהוטן, הודו, נפאל ופקיסטן, שם הוא נכלל בנספח I.

יש הרבה מחלוקת לגבי מספר תת-המינים. יש בכך שהוא מייחס כארבעים תת-מינים המקושרים למאפיינים המורפולוגיים השונים; מי ארבע או חמש. בכל מקרה אנו זוכרים שני תת-מינים חשובים כגון זאבת קניוס זאבת שהוא כלב הבית (כיוון שהזאב נחשב לאביו הקדמון) וה זאבת זאבת קאניס הדינגו.

חשיבות חברתית, כלכלית ואקוסיסטמית

הזאב נחשב לטרף פר אקסלנס, המוצב בראש השליטה באוכלוסיות טרפם, ומבטל את הדגימות החלשות ביותר.

בתרבויות של עמים רבים, זאבים נחשבים לבעלי חיים חשובים מאוד מכיוון שהם נחשבים לסמל הטבע הפראי.

נשמע שנפלט

כדי לשמוע את הרעשים שהחיה הזו משמיעה, עבור למאמר: הצלילים שהשמיע הזאב

הערה

  1. קמל: אזור הגוף של ארבע המרובעים בין הקצה העליון של הצוואר לגב ומעל הכתפיים, בפועל האזור הגבוה ביותר בגוף (לא כולל הראש);
  2. תצלום מקורי באדיבות ארה"ב שירות דגים וחיות בר.

זאב אירואסי

ה זאב אירואסי (זאבת זאבת קניס), הידוע גם בשם זאב מצוי [2] או זאב יער רוסי אמצעי, [3] הוא תת-מין של זאב אפור יליד אירופה ואזורי היערות והערבות של ברית המועצות לשעבר. פעם זה היה נפוץ ברחבי אירואסיה לפני ימי הביניים. מלבד רישום פליאונטולוגי נרחב, לשפות ההודו-אירופיות יש בדרך כלל מספר מילים זְאֵב, ובכך מעיד על שפע החיה ומשמעותה התרבותית. [4] היא זכתה להערכה רבה בתרבויות הבלטיות, הקלטיות, הסלאביות, הטורקיות, היווניות העתיקות, הרומיות והתראקיות, תוך שהיא בעלת מוניטין אמביוולנטי בתרבויות גרמניות קדומות. [5]

  • אלטאיקוס (Noack, 1911)
  • ארגוננסיס (דיבובסקי, 1922)
  • קנוס (סליס לונגשאפס, 1839)
  • קומוניס (דוויגובסקי, 1804)
  • דייטנוס (קבררה, 1907)
  • מדברום (בוגדנוב, 1882)
  • פלבוס (קר, 1792)
  • פולבוס (סליס לונגשאפס, 1839)
  • italicus (אלטובלו, 1921)
  • קורג'אק (בולקאי, 1925)
  • ליקיון (טרוסארט, 1910)
  • גדול (אוגריין, 1863)
  • קַטִין (אוג'יריה, 1863)
  • ניז'ר (הרמן, 1804)
  • אוריינטליס (וגנר, 1841)
  • אוריינטליס (דיבובסקי, 1922)
  • signatus (קבררה, 1907)[1]

זהו הגדול ביותר מבין זאבים אפורים של העולם הישן, הממוצע של 39 ק"ג (86 ליברות) באירופה [6]. עם זאת, אנשים גדולים במיוחד חרגו בין 69-79 ק"ג (152-174 ליברות), אם כי זה משתנה בהתאם לאזור. [3] [7] פרוותו קצרה וגסה יחסית, [2] והיא בדרך כלל בצבע כהה, עם לבן על הגרון שבקושי משתרע על לחיים. [7] מלניסטים, לבקנים ואריתריסטים הם נדירים, ובעיקר תוצאה של הכלאה של כלב-זאב. [8] יללתו של הזאב האירואסיאני ממושכת ומנגנת הרבה יותר מזו של תת-מינים זאבים אפורים בצפון אמריקה, אשר יללותיהם חזקות יותר ושם דגש חזק יותר על ההברה הראשונה. השניים, לעומת זאת, ניתנים להבנה הדדית, שכן זאבים צפון אמריקאים הוקלטו כמגיבים לייללות בסגנון אירופאי של ביולוגים. [9]

אוכלוסיות זאבות אירואסיות רבות נאלצות להתקיים בעיקר מבעלי חיים וזבל באזורים עם פעילות אנושית צפופה, אם כי כלבי בר כמו איילים, צבאים אדומים, צבי בקר וחזירי בר הם עדיין מקורות המזון החשובים ביותר ברוסיה ובאזורים ההרריים יותר של מזרח אירופה. מיני טרף אחרים כוללים איילים, ארגאלי, מופלון, חכם, סייגה, יעל, יעל, עזים בר, צבי שובל ואייל מושק. [10]


תרגומים לופו הוסף

טום לא יודע מה ההבדל בין א זְאֵב ושועל.

טום לא יודע מה ההבדל בין א זְאֵב ושועל.

זאב אפור

זְאֵב אפור, זְאֵב אפור, אני אוהב אותך.

זאב אפור, זאב אפור, אני אוהב אותך.

זאבת קניס

ההשפעה של זאבים (זאבת קניס) בדפוסי גלישה של צבאים.

השפעת זאבים (זאבת קאניס) על דפוסי הגלישה של צבאים אדומים נחקר גם.


זאבת קאניס

רוצה להודות ל- TFD על קיומו? ספר לחבר עלינו, הוסף קישור לדף זה, או בקר בדף מנהל האתר לקבלת תוכן מהנה בחינם.

  • זאב ארקטי
  • זאבת זאבת קנריס
  • דינגו
  • כֶּלֶב
  • דוגינג
  • כלבים
  • לך לכלבים
  • זאב אפור
  • זאב אפור
  • זאב עץ
  • זאב לבן
  • זְאֵב
  • זאבים
  • קניאפיסקאו
  • חום גלי חום
  • קניקולה
  • קניקולרית
  • ימי חוליות
  • שנה קניקולרית
  • קניקול
  • כלב
  • קנדיות
  • קנינל
  • כַּלבִּי
  • תיאבון כלבים
  • כוריאה כלבית
  • מחלת כלבים
  • מכתב כלבי
  • טירוף כלבים
  • פרבווירוס כלבי
  • שן כלבים
  • קנים
  • כלות
  • קאניס
  • Canis aureus
  • קאניס דינגו
  • קניס משפחות
  • קאניס לטרנס
  • זאבת קאניס
  • זאבת זאבת קנריס
  • קאניס מייג'ור
  • קאניס מינור
  • קאניס ניגר
  • קאני רופוס
  • קניסטל
  • עץ הקניסטל
  • קוּפסָה
  • מיכל זריקה
  • מכלול
  • לכלול
  • כלולות
  • כִּיב
  • פריחת קנקר
  • פריחת קנקר
  • בלם קנקנים
  • זבוב קנקר
  • פריחה בקנקר
  • כואב קנקני
  • Canker-bit
  • מסורק
  • בקנאות
  • קנקריות
  • קנקני
  • קנה שועל
  • קאניס
  • קאניס
  • Canis aureus
  • Canis aureus
  • קאניס קאניס
  • קאניס קאניס
  • קאניס קאניס
  • קאניס קאניס
  • קאניס קאניס
  • קאניס קאניס
  • מועדון הקאניס מועדון
  • קאניס דינגו
  • קאניס דינגו
  • קאניס דירוס
  • קאניס פמילריס
  • קאניס פמילריס
  • קאניס פמילריס
  • קאניס פמילריס
  • קאניס פמילריס
  • קאניס פמילריס
  • קניס משפחות
  • קניס משפחות
  • קניס משפחות
  • קניס משפחות
  • קניס משפחות
  • קניס משפחות
  • קאניס מציין
  • קאניס לטרנס
  • קאניס לטרנס
  • קאניס לטרנס
  • זאבת קאניס
  • זאבת זאבת ארקוס
  • זאבת זאבת קאניס
  • זאבת זאבת קאניס
  • זאבת קניוס זאבת
  • זאבת קניוס זאבת
  • זאבת קניוס זאבת
  • זאבת קניוס זאבת
  • זאבת קניוס זאבת
  • זאבות זאבת קאניס
  • זאבת זאבת קנריס
  • קאניס מייג'ור
  • קאניס מייג'ור
  • קאניס מייג'ור (קבוצת כוכבים)
  • קאניס מייג'ור (קבוצת כוכבים)
  • קאניס מייג'ור וקניס מינור
  • קאניס מייג'ור וקניס מינור
  • קבוצת הכוכבים של קאניס
  • קבוצת הכוכבים של קאניס
  • קאניס מג'וריס
  • קאניס מאג'ורס
  • קאניס מינור
  • קאניס מינור
  • קניס מינור (קבוצת כוכבים)
  • קניס מינור (קבוצת כוכבים)
  • קבוצת הכוכבים של קניס מינור
  • קבוצת הכוכבים של קניס מינור
  • קאניס ניגר
  • קאני רופוס
  • תיכון קניסיוס
  • קניסיוס, פיטר

כל התוכן באתר זה, כולל מילון, תזאורוס, ספרות, גיאוגרפיה ונתוני ייחוס אחרים מיועד למטרות מידע בלבד. אין לראות במידע זה מלא, מעודכן ואינו מיועד לשמש במקום ביקור, התייעצות או ייעוץ של איש מקצוע משפטי, רפואי או כל גורם אחר.


תוכן

  • 1 תיאור פיזי
    • 1.1 לבנות
    • 1.2 גודל
  • 2 טווח
    • 2.1 דחייה
    • 2.2 התאוששות
  • 3 הגנה משפטית
  • 4 סכסוכים
    • 4.1 התקפות על בעלי חיים רועים
    • 4.2 תקיפות על בני אדם
  • 5 יחסים עם בני אדם
    • 5.1 מיתוסים
  • 6 הפניות
  • 7 קישורים חיצוניים

בנה ערוך

בתיאור זאבים צפון אמריקאים, ג'ון ריצ'רדסון השתמש בזאבים אירופיים כבסיס להשוואה, וסיכם את ההבדלים בין שתי הצורות כך:

ראש הזאב האירופי צר יותר, ומתחדד בהדרגה ויוצר את האף, המיוצר באותו המישור עם המצח. אוזניו גבוהות יותר וקצת יותר קרובות זו לזו אורכן חורג מהמרחק שבין פתח השמע לעין. חלציו דקים יותר, רגליהם ארוכות יותר, כפות רגליה צרות יותר וזנבו לבוש דק יותר בפרווה. האוזניים הקצרות יותר, המצח הרחב יותר והלוע העבה יותר של הזאב האמריקאי, עם השיער של השיער מאחורי הלחי, נותנים לו פיזיונומיה דומה יותר למראה החברתי של כלב אסקווימ מאשר להיבט המתגנב של זאב אירופי. [11]

גודל עריכה

גודלם של זאבים אירואסיים משתנה לגאוגרפיה, כאשר בעלי חיים ברוסיה ובסקנדינביה גדולים וגדולים יותר מאלה השוכנים במערב אירופה, [12] לאחר שהושווה על ידי תיאודור רוזוולט לזאבים הגדולים של צפון מערב מונטנה וושינגטון. [13] מבוגרים מרוסיה אורכים 105–160 ס"מ (41–63 אינץ '), 80–85 ס"מ (31–33 אינץ') בגובה הכתפיים, ומשקלם ממוצע של 32–50 ק"ג (71–110 ליברות), עם משקל מרבי של 69–80 קילוגרם (152–176 ליברות). [3] הגדולה ביותר שנרשמה נרצחה לאחר מלחמת העולם השנייה באזור קובליאקסקי באזור פולטאבסקי ב SSR האוקראיני, ומשקלה 86 ק"ג (190 ליברות). [14] באוקראינה דווחו משקלים גדולים יותר של 92-96 קילוגרמים (203-212 ליברות), אם כי לא ידוע על הנסיבות שבהן נשקלו בעלי החיים האחרונים הללו. [3]: 174 אף שדומה בגודלם לזאבים רוסים מרכזיים, זאבים שוודים ונורבגיים נוטים להיות בנויים יותר עם כתפיים עמוקות יותר. [12] זאב אחד שנהרג ברומניה תועד במשקלו של 72 קילוגרם (159 ליברות). [15] אצל זאבים איטלקים, למעט הזנב, אורך הגוף נע בין 110-148 ס"מ, ואילו גובה הכתפיים הוא 50-70 ס"מ. גברים שוקלים בין 25-35 קילוגרם (55-77 ליברות) ולעתים נדירות 45 קילוגרמים (99 ליברות). [16] ידוע כי זאבי בריטניה שנכחדו הגיעו לגדלים דומים לזאבים הארקטיים. [17]

דחה עריכה

השמדת זאבי צפון אירופה הפכה לראשונה למאמץ מאורגן בימי הביניים [ צורך בציטוט ], והמשיך עד סוף המאה ה -19. באנגליה אכיפת רדיפת זאבים על ידי חקיקה, והזאב האחרון נהרג בתחילת המאה השש עשרה בתקופת שלטונו של הנרי השביעי. זאבים שרדו זמן רב יותר בסקוטלנד, שם הם הסתתרו בשטחי יער עצומים, שנשרפו לאחר מכן. זאבים הצליחו לשרוד ביערות בריימר וסאתרלנד עד 1684. השמדת הזאבים באירלנד עברה מסלול דומה, כאשר הזאב האחרון האמין שנהרג בשנת 1786. [18] בשוודיה הונהג שפע זאב בשנת 1647, לאחר השמדת איילים ואיילים אילצה זאבים להאכיל מבעלי חיים. הסאמים הכחישו זאבים בצפון שבדיה בנסיעות מאורגנות. עד 1960 נותרו מעט זאבים בשבדיה, עקב השימוש באופנועי שלג בצידם, כאשר הדגימה האחרונה נהרגה בשנת 1966. הזאב האפור הושמד בדנמרק בשנת 1772 והזאב האחרון של נורבגיה נהרג בשנת 1973. המין היה כמעט מחוסל בפינלנד של המאה ה -20, למרות פיזורם הקבוע מרוסיה. הזאב האפור היה נוכח רק בחלקים המזרחיים והצפוניים של פינלנד בשנת 1900, אם כי מספרו גדל לאחר מלחמת העולם השנייה. [19] למרות שאוכלוסיית הזאבים הפינית עלתה בשנת 2005 לכ -250 פרטים, עד שנת 2013 מספרם שוב ירד לנתוני אמצע שנות ה 90- בסביבות 140. זאת למרות אמצעי הממשלה לשמור על מספר רבייה בר קיימא. בתחילת שנת 2016 אוכלוסיית הזאבים הייתה כ -300 - 350 פרטים. [20] [21]

במרכז אירופה, זאבים הצטמצמו באופן דרמטי בתחילת המאה התשע עשרה, בגלל ציד מאורגן והפחתה באוכלוסיות של בעלי חיים. בבוואריה נהרג הזאב האחרון בשנת 1847, ונעלם מאזורי הריין בשנת 1899 [19] ונעלם במידה רבה בשוויץ לפני סוף המאה התשע עשרה. בשנת 1934 הציגה גרמניה הנאצית את החקיקה הראשונה המסדירה את הגנת הזאבים. [22] הזאב החי החופשי האחרון שנהרג על אדמת גרמניה של ימינו לפני 1945 היה מה שנקרא "הנמר מסברודט", שנורה ליד הוירסוורדה, לוסאטיה (אז שלזיה התחתונה) בשנת 1904. היום, זאבים חזרו לאזור. [23]

ציד הזאבים בצרפת התמסד לראשונה על ידי קרל הגדול בין השנים 800–813, כשהקים את שזוף, חיל מיוחד של ציידים זאבים. ה שזוף בוטלה לאחר המהפכה הצרפתית בשנת 1789, אך הוקמה מחדש בשנת 1814. בשנת 1883 נהרגו עד 1,386 זאבים, ורבים נוספים על ידי רעל. [19]

במזרח אירופה מעולם לא הושמדו זאבים בשל רציפות האזור עם אסיה ושטחי היערות הגדולים שבה. עם זאת, אוכלוסיות זאבים במזרח אירופה הצטמצמו למספרים נמוכים מאוד בסוף המאה התשע עשרה. זאבים הושמדו בהונגריה עילית במהלך העשור הראשון של המאה העשרים, ובאמצע המאה העשרים ניתן היה למצוא אותם רק באזורים מיוערים מעטים במזרח פולין. זאבים במזרח הבלקן נהנו מרציפות האזור עם ברית המועצות לשעבר ושטחים נרחבים של מישורים, הרים ושטחים חקלאיים. זאבים בהונגריה התרחשו רק במחצית הארץ בסביבות תחילת המאה ה -20, והיו מוגבלים במידה רבה לאגן הקרפטים. אוכלוסיות הזאבים ברומניה נותרו משמעותיות במידה רבה, וממוצע של 2800 זאבים נהרג מדי שנה מתוך אוכלוסייה של 4,600 בין השנים 1955–1965. שפל של כל הזמנים הושג בשנת 1967, אז הצטמצמה האוכלוסייה ל -1,550 בעלי חיים. השמדת הזאבים בבולגריה הייתה יחסית יחסית, שכן אוכלוסייה קודמת של כ -1,000 בעלי חיים בשנת 1955 הצטמצמה לכ- 100–200 בשנת 1964. ביוון, המינים נעלמו מדרום פלופונס בשנת 1930. למרות תקופות של ציד עז במהלך במאה השמונה עשרה זאבים מעולם לא נעלמו במערב הבלקן, מאלבניה ליוגוסלביה לשעבר. רדיפות מאורגנות של זאבים החלו ביוגוסלביה בשנת 1923, עם הקמת ועדת ההשמדה של זאב בקוצ'ביה שבסלובניה. הוועדה הצליחה להפחית את מספר הזאבים באלפים הדינריים. [19]

תחום הזאב האפור בברית המועצות הקיף כמעט את כל שטחי המדינה, בהיעדר רק באיי סולובצקי, ארץ פרנץ-יוזף, סוורנייה זמליה, ואיי קרגין, המפקד ושנטאר. המין הושמד פעמיים בחצי האי קרים, פעם אחת לאחר מלחמת האזרחים ברוסיה, ושוב לאחר מלחמת העולם השנייה. [24] בעקבות שתי מלחמות העולם, אוכלוסיות הזאבים הסובייטיות הגיעו לשיא פעמיים. 30,000 זאבים נקצרו מדי שנה מתוך אוכלוסייה של 200,000 במהלך שנות הארבעים, כאשר 40,000-50,000 נקצרו במהלך שנות השיא. אוכלוסיות הזאבים הסובייטיות הגיעו לשפל בסביבות 1970 ונעלמו ברוב רוסיה האירופית. [25]

החל משנת 2017, הזאב האפור נותר נכחד באזור בשמונה מדינות אירופה, אוסטריה, בלגיה, דנמרק, אירלנד, לוקסמבורג, הולנד, שוויץ ובריטניה. [26]

שחזור עריכה

ההתאוששות של אוכלוסיות זאבים אירופיות החלה לאחר שנות ה -50, כאשר כלכלות פסטורליות וכפריות מסורתיות ירדו ובכך הסירו את הצורך לרדוף זאבים בכבדות. בשנות השמונים אוכלוסיות זאבים קטנות ומבודדות התרחבו בעקבות ירידה בצפיפות האדם באזורים הכפריים והתאוששות אוכלוסיות הטרף הבר. [25]

בשנת 1978 הזאבים החלו לשחזר את מרכז שבדיה לאחר היעדרות של שתים עשרה שנים, ומאז התרחבו לדרום נורבגיה. החל משנת 2005, המספר הכולל של זאבים שוודים ונורבגיים נאמד כמאה לפחות, כולל אחד עשר זוגות רבייה. הזאב האפור מוגן במלואו בשוודיה ונשלט חלקית בנורבגיה. אוכלוסיות הזאבים הסקנדינביות חייבות את המשך קיומן לרציפותה של פינלנד השכנה עם הרפובליקה של קרליה, בה נמצאת אוכלוסייה גדולה של זאבים. זאבים בפינלנד מוגנים בכל רחבי הארץ, וניתן לצוד אותם רק באישור ספציפי. [25] הירידה באוכלוסיות האיילים הפחיתה את אספקת המזון של הזאב. [27] [28] מאז 2011, הולנד, בלגיה ודנמרק דיווחו גם על תצפיות זאבים ככל הנראה על ידי הגירה טבעית ממדינות סמוכות. [29] [30] [26]

אוכלוסיות הזאבים בפולין גדלו לכ- 800–900 פרטים מאז שסווגו כמין משחק בשנת 1976, כעת זה למעלה משני עשורים בהגנה חוקית בנספח V ו- II להנחיית ה- FFH. מספר ערימות הזאבים במערב פולין המשיך לגדול. זה אושר על ידי תוצאות ניטור הזאבים במימון הקרן הבינלאומית לרווחת בעלי חיים (IFAW) והקרן לשמירת הטבע EuroNatur, שמבוצעת על ידי ארגון שמירת הטבע הפולני Association for Nature Wolf (AfN Wolf). המדענים הפולנים העריכו כי בסוף שנת הניטור 2018/19 יהיו לפחות 95 חבורות זאבים תושבות ממערב לוויסלה, יותר מאשר בכל עת מאז תחילת איסוף הנתונים בשנת 2003. לראשונה, המדענים היו מסוגל גם לזהות לפחות שלוש חבילות רבייה בהרי הסודטים באזור הגבול הצ'כי-פולני. [31]

לפולין תפקיד מהותי במתן מסלולי התרחבות למדינות מרכז אירופה השכנות. במזרח הטווח שלה חופף לאוכלוסיות בליטא, בלארוס, אוקראינה וסלובקיה. אוכלוסייה במערב פולין התרחבה למזרח גרמניה ובשנת 2000 נולדו הגורים הראשונים בשטח גרמניה. [32] בשנת 2012, לפי הערכות, 14 חפיסות זאבים התגוררו בגרמניה (בעיקר במזרח) וחפיסה עם גורים נצפתה במרחק של 24 ק"מ מברלין. [33] מאז גדלה האוכלוסייה בהתמדה ואזור התפוצה גדל והתרחב לחלקים גדולים של הרפובליקה הפדרלית. [34] בשנת הניטור 2018/19 היו בסך הכל 105 חבילות, 25 זוגות ו -13 חיות טריטוריאליות בודדות באחת עשרה מדינות פדרליות. מספר הכוסות היה 393. [35] מאז קיץ 2019 חיים בסביבות 1300 זאבים, מבוגרים ובעלי חיים צעירים בגרמניה. [36] [37] [38]

הזאב האפור מוגן בסלובקיה, אם כי יוצא חריג לזאבים שהורגים בעלי חיים. כמה זאבים סלובקיים התפזרו לצ'כיה, שם הם זוכים להגנה מלאה. זאבים בסלובקיה, אוקראינה וקרואטיה עשויים להתפזר להונגריה, שם חוסר הכיסוי מעכב את הצטברות האוכלוסייה האוטונומית. אף על פי שזאבים הם בעלי מעמד מיוחד בהונגריה, הם עשויים להיות צדים עם היתר לכל השנה אם הם גורמים לבעיות. [25] ברומניה אוכלוסיית זאבים גדולה, המונה 2500 בעלי חיים. הזאב הוא חיה מוגנת ברומניה מאז 1996, אם כי החוק אינו נאכף. מספר הזאבים באלבניה ובצפון מקדוניה אינו ידוע במידה רבה, למרות החשיבות שיש לשתי המדינות בקישור אוכלוסיות זאבים מיוון לאלה של בוסניה והרצגובינה וקרואטיה. אף על פי שהם מוגנים, זאבים רבים נהרגים באופן בלתי חוקי ביוון מדי שנה, ועתידם אינו בטוח. מספר הזאבים פחת בבוסניה והרצגובינה מאז 1986, בעוד שהמין מוגן לחלוטין בקרואטיה הסמוכה וסלובניה. [25]

אוכלוסיות זאבים ברחבי צפון ומרכז אסיה אינן ידועות ברובן, אך נאמדות במאות אלפים בהתבסס על יבול שנתי. מאז נפילת ברית המועצות הופסקה השמדת זאבים ברחבי היבשת, ואוכלוסיות הזאבים גדלו לכ- 25,000–30,000 בעלי חיים ברחבי ברית המועצות לשעבר, [25] גידול של כ- 150%. [39]

הזאב האירואסיאני והזאב האיטלקי מוגנים מבחינה חוקית ברוב מדינות אירופה, על ידי רישום בנספחיה של הוראת האיחוד האירופי-FHH או על ידי אמנת ברן או שתיהן, תלוי אם מדינה חתומה על אמנת ברן או לא.

מבחינת מדינות האיחוד האירופי, בקשה לשינוי רישום הזאב בנספחים להנחיית בתי הגידול מחייבת את אישור האגף לקרניבורים גדולים בנציבות האירופית, בו לחברי ה- LCIE תפקיד מייעץ. [40] [41] מדינות מחוץ לאיחוד האירופי החותמות על אמנת ברן רשאיות להגיש בקשה מקבילה לשינוי מעמד ההגנה לוועדה הקבועה של אמנת ברן, בה יש גם ל- LCIE תפקיד מייעץ. לדוגמא, שוויץ הגישה בקשה כזו בשנת 2006, שנדחתה אז. [42] בשנת 2018 שוב ביקשה שוויץ להפחית את מעמד ההגנה. בשל ההתנהגות הפסיבית של יוזמת הטורפים הגדולים לאירופה, העיבוד מתעכב. [43] [44] [45] (ראה גם מעמד שימור מועדף של זאבים באירופה).


טווח גיאוגרפי

הטווח המקורי של זאבת קאניס כלל את רוב חצי הכדור הצפוני - מהקוטב הצפוני ממשיך דרומה עד קו רוחב של 20 מעלות דרום, העובר בדרום מרכז מקסיקו, צפון אפריקה ודרום אסיה. עם זאת, עקב הרס בתי גידול, שינויים סביבתיים, רדיפות על ידי בני אדם וחסמים אחרים לצמיחת האוכלוסייה, אוכלוסיות זאבים אפורים נמצאות כיום רק באזורים ספורים בארצות הברית הצמודה, אלסקה, קנדה, מקסיקו (אוכלוסייה קטנה), אירואסיה.

  • אזורים ביוגיאוגרפיים
  • nearctic
    • יָלִיד
  • פלארקטיקה
    • יָלִיד
  • מונחים גיאוגרפיים אחרים
  • הולארקטיקה

בית גידול

זאבים אפורים הם אחת מחיות היבשה הרחבות ביותר. הם תופסים מגוון רחב של בתי גידול, החל מטונדרה ארקטית ועד יער, ערבה ונופים צחיחים.

  • אזורי בית גידול
  • מְמוּזָג
  • יַבַּשׁתִי
  • ביומס ארצי
  • טונדרה
  • טייגה
  • צ'אפרל
  • יַעַר
  • יער לשפשף
  • הרים

תיאור פיזי

הגדול ביותר מבין כ 41 מינים פראיים של כלבים, זאבים אפורים משתנים בגודלם בהתבסס בעיקר על היישוב הגיאוגרפי, כאשר האוכלוסיות הדרומיות בדרך כלל קטנות יותר מאוכלוסיות הצפון. אורך הגוף הכולל, מקצה האף ועד קצה הזנב, הוא בין 1000 ל 1300 מ"מ אצל גברים, ו -870 עד 1170 מ"מ אצל נקבות. אורך הזנב נע בין 350 ל 520 מ"מ. גברים יכולים לשקול בין 30 ל -80 ק"ג, עם ממוצע של 55 ק"ג, נקבות יכולות לשקול בין 23 ל -55 ק"ג, עם ממוצע של 45 ק"ג. גובה (נמדד מבסיס כפות עד כתף) נע בדרך כלל בין 60 ל 90 ס"מ. המרחק בין הכלבים הוא כ -4 ס"מ.

צבע הפרווה של זאבים אפורים משתנה גם מבחינה גיאוגרפית, החל מלבן טהור באוכלוסיות הארקטיות וכלה בתערובות של לבן עם אפור, חום, סינמון ושחור ועד שחור כמעט אחיד בשלבי צבע מסוימים.

לאוכלוסיות בצפון אמריקה שלושה שלבי צבע שונים. השלב הרגיל מאופיין בתערובות שונות של לבן עם גווני שחור, אפור, קינמון וחום בחלקים העליונים של החיה. הגב בדרך כלל שחור יותר עמוק, וללוע האף, האוזניים והגפיים יש גם צבע של סינמון. בחלקים מתחת לבנבן והזנב שחור באופן בולט מעל בלוטת הזנב, וחיוור יותר מתחת לקצה, שהוא כמעט שחור טהור. השלב השחור של אוכלוסיות צפון אמריקה מאופיין בחלקים העליונים המשתנים בין חום לשחור, עם כתמי לבן החלק התחתון בהיר יותר בגוון, ולעתים קרובות יש נקודת חזה מדיאלית לבנה טהורה. שלב הצבע השלישי מתרחש במהלך הפלג הראשון של זאבים צעירים. החלקים העליונים אפורים אפלים, מעוטרים בצבע חום-שחור. החלק התחתון חיוור יותר גם כן, והאוזניים משתנות משחור לבוש, תלוי בתת-המין (יאנג 1944).

זאבים אפורים הם בעלי שכבת תחתון צפופה, ומספקים להם בידוד מעולה כנגד תנאי קור.

ניתן להבחין בין זאבים אפורים לזאבים אדומים (Canis rufus) על פי גודלם הגדול יותר, חוטם רחב יותר ואוזניים קצרות יותר. הם נבדלים מ זאבי ערבות (Canis latrans) בכך שהם גדולים ב -50 עד 100% ובעלי חוטם רחב יותר ורגליים גדולות יותר.

  • תכונות פיזיות אחרות
  • אנדותרמית
  • הומיאותרמית
  • סימטריה דו-צדדית
  • דימורפיזם מיני
  • זכר גדול יותר
  • טווח מקסימלי 23.0 עד 80 ק"ג 50.66 עד 176.21 lb
  • אורך טווח 870 עד 1300 מ"מ 34.25 עד 51.18 אינץ '

שִׁעתוּק

הזוג הדומיננטי בחבורת זאבים אפורה הם החברים היחידים שמתרבים. זוג זה מונוגמי אם כי עם מותו של אדם אלפא, זכר או נקבה חדשים יופיעו וישתלטו עליו כבן הזוג.

רבייה מתרחשת בין החודשים ינואר לאפריל, כאשר אוכלוסיות הצפון מתרבות מאוחר יותר בעונה מאשר האוכלוסיות הדרומיות. זאבים אפורים נקבות בוחרים את בני זוגם ולעיתים קרובות יוצרים קשר זוגי לכל החיים. זוגות זאבים אפורים מבלים זמן רב ביחד. זאבים אפורים נקביים נכנסים לחלחל אחת לשנה ונמשכים 5 עד 14 יום, ההזדווגות מתרחשת בתקופה זו. לאחר הזדווגות הנקבה חופרת מאורה לגידול הצעירים שלה. המאורה נחפרת לרוב עם כניסה המשתפלת למטה ואז שוב עולה לאזור גבוה יותר כדי למנוע שיטפון. Pups are born in the den and will remain there for several weeks after birth. Other dens are under cliffs, under fallen trees, and in caves. The gestation period lasts between 60 and 63 days, litter size ranges from one to fourteen, with the average size being six or seven pups. Pups remain in the den until they are 8 to 10 weeks old. Females stay with their pups almost exclusively for the first 3 weeks. Pups are cared for by all members of the pack. Until they are 45 days old the pups are fed regurgitated food by all pack members. They are fed meat provided by pack members after that age. Female pups reach maturity at two years of age, while males will not reach full maturity until three years of age. Most young gray wolves disperse from their natal pack when they are between 1 and 3 years old.

  • Key Reproductive Features
  • iteroparous
  • seasonal breeding
  • gonochoric/gonochoristic/dioecious (sexes separate)
  • sexual
  • fertilization
  • viviparous
  • Breeding interval Gray wolves breed once each year.
  • Breeding season Gray wolves breed between January and March, depending on where they are living.
  • Range number of offspring 5.0 to 14.0
  • Average number of offspring 7.0
  • Average number of offspring 6 AnAge
  • Range gestation period 63.0 (high) days
  • Average weaning age 45.0 days
  • Range age at sexual or reproductive maturity (female) 2.0 to 3.0 years
  • Range age at sexual or reproductive maturity (male) 2.0 to 3.0 years

Gray wolf pups are born blind and deaf. They weigh approximately 0.5 kg and depend on the mother for warmth. At ten to fifteen days of age, the pups' blue eyes open, but they only have control over their front legs, thus crawling is their only mode of mobility. Five to ten days later, the young are able to stand, walk, and vocalize. Pups are cared for by all members of the pack. Until they are 45 days old the pups are fed regurgitated food by all pack members. They are fed meat provided by pack members after that age. During the 20th to 77th day, the pups leave the den for the first time and learn to play fight. Interactions at this time, as well as the dominance status of the mother, ultimately determines their position in the pack hierarchy. Wolf pups develop rapidly, they must be large and accomplished enough to hunt with the pack with the onset of winter. At approximately ten months old, the young begin to hunt with the pack.

  • Parental Investment
  • no parental involvement
  • altricial
  • pre-fertilization
    • protecting
      • female
  • pre-hatching/birth
    • provisioning
      • female
    • protecting
      • female
  • pre-weaning/fledging
    • provisioning
      • male
      • female
    • protecting
      • male
      • female
  • pre-independence
    • provisioning
      • male
      • female
    • protecting
      • male
      • female
  • post-independence association with parents
  • extended period of juvenile learning
  • maternal position in the dominance hierarchy affects status of young

Lifespan/Longevity

Gray wolves may live thirteen years in the wild, though average lifespan is 5 to 6 years. As adults they usually die from old age or from injuries received while hunting or fighting with other wolves. In captivity they may live to be fifteen years of age.

  • Range lifespan
    Status: wild 13.0 (high) years
  • Average lifespan
    Status: wild 5.0 years
  • Range lifespan
    Status: captivity 15.0 (high) years
  • Average lifespan
    Status: wild 10.0 years Max Planck Institute for Demographic Research
  • Average lifespan
    Status: captivity 20.0 years Max Planck Institute for Demographic Research
  • Average lifespan
    Sex: female
    Status: wild 13.7 years Max Planck Institute for Demographic Research
  • Average lifespan
    Sex: female
    Status: captivity 16.0 years Max Planck Institute for Demographic Research
  • Average lifespan
    Status: wild 16.0 years Max Planck Institute for Demographic Research
  • Average lifespan
    Status: captivity 20.0 years Max Planck Institute for Demographic Research

Behavior

Gray wolves are highly social, pack-living animals. Each pack comprises two to thirty-six individuals, depending upon habitat and abundance of prey. Most packs are made up of 5 to 9 individuals. Packs are typically composed of an alpha pair and their offspring, including young of previous years. Unrelated immigrants may also become members of packs.

There is a strong dominance hierarchy within each pack. The pack leader, usually the alpha male, is dominant over all other individuals. The next dominant individual is the alpha female, who is subordinate only to the alpha male. In the event that the alpha male becomes injured or is otherwise unable to maintain his dominance, the beta male will take his place in the hierarchy. Alpha males typically leave the pack if this occurs, but this is not always the case. Rank within the pack hierarchy determines which animals mate and which eat first. Rank is demonstrated by postural cues and facial expressions, such as crouching, chin touching, and rolling over to show the stomach.

Each year, gray wolf packs have a stationary and nomadic phase. Stationary phases occur during the spring and summer, while pups are being reared. Nomadic phases occur during the fall and winter. Wolf movements are usually at night and cover long distances. Daily distance traveled can be up to 200 km, the usual pace is 8 km/hr. Wolves can run at speeds up to 55 to 70 km/hr.

  • Key Behaviors
  • cursorial
  • terricolous
  • diurnal
  • nocturnal
  • motile
  • nomadic
  • territorial
  • social
  • dominance hierarchies

Home Range

The territory of a pack ranges from 130 to 13,000 square kilometers, and is defended against intruders.

Communication and Perception

Rank is communicated among wolves by body language and facial expressions, such as crouching, chin touching, and rolling over to show their stomach.

Vocalizations, such as howling allows pack members to communicate with each other about where they are, when they should assemble for group hunts, and to communicate with other packs about where the boundaries of their territories are. Scent marking is ordinarily only done by the alpha male, and is used for communication with other packs.

  • Perception Channels
  • tactile
  • chemical

Food Habits

Gray wolves are carnivores. They hunt prey on their own, in packs, steal the prey of other predators, or scavenge carrion. Prey is located by chance or scent. Animals included in the diet of gray wolves varies geographically and depends on prey availability. Wolves primarily hunt in packs for large prey such as moose, elk, bison, musk oxen, and reindeer. Once these large ungulates are taken down, the wolves attack their rump, flank, and shoulder areas. Wolves control prey populations by hunting the weak, old, and immature. A wolf can consume up to 9 kg of meat at one meal. Wolves usually utilize the entire carcass, including some hair and bones. Smaller prey such as beavers, rabbits, and other small mammals are usually hunted by lone wolves, and they are a substantial part of their diet. Wolves may also eat livestock and garbage when it is available.

  • Primary Diet
  • carnivore
    • eats terrestrial vertebrates
  • Animal Foods
  • mammals
  • carrion

Predation

Few animals prey on gray wolves. Wolves and coyotes are highly territorial animals so wolves from other packs and coyotes will attack wolves that are alone or young. They will kill pups if they find them.

  • Known Predators
    • coyotes (Canis latrans)
    • gray wolves ( Canis lupus )

Ecosystem Roles

As top predators, gray wolves are important in regulating populations of their prey animals.

Economic Importance for Humans: Positive

Historically, the fur of grey wolves was used for warmth. As top predators in many ecosystems, wolves are important in controlling populations of their prey.

Wolves are important in our culture, many people believe they symbolize the spirit of wilderness. Wolf products, including posters, books, and t-shirts are very popular. Wolf ecotourism is a major source of revenue for parks and reserves.

  • Positive Impacts
  • body parts are source of valuable material
  • ecotourism

Economic Importance for Humans: Negative

Gray wolves may sometimes kill livestock. The extent of livestock loss to wolves is often overstated, wolves typically prefer their wild prey.

Conservation Status

"Few animals have ever haunted our dreams or fired our imaginations more than the wolf. Unfortunately, by the early part of this century, man had almost exterminated the wolf from the lower 48 states. The recovery of the wolf is becoming an impressive conservation success story and a gift to future generations" (Bruce Babbitt, Secretary of the Interior).

Wolves play an important role in the ecosystem by controlling natural prey populations and removing weak individuals. As settlement increased, the belief that livestock was endangered by wolf populations also increased. As such, the frequency of hunting the gray wolf exploded. The populations were nearly eradicated. Currently in the lower 48 United States, about 2,600 gray wolves exist, with nearly 2,000 in Minnesota (compared to the few hundred living there in the mid-20th century). Successful recovery plans have been developed throughout the country. These plans evaluate the populations to determine distribution, abundance, and status. The main cause of population declines has been habitat destruction and persecution by humans. But the reintroduction of gray wolves into protected lands has greatly increased the likelihood of their survival in North America. Populations in Alaska and Canada have remained steady and are fairly numerous. Currently the State of Alaska manages 6,000 to 8,000 gray wolves and Canada's populations are estimated at about 50,000. The wolves in Canada are managed by provincial governments and are not currently threatened.

In western Eurasia gray wolf populations have been reduced to isolated remnants in Poland, Scandinavia, Russia, Portugal, Spain, and Italy. Wolves were exterminated from the British Isles in the 1700's and nearly disappeared from Japan and Greenland in the 20th century. Greenland's wolf populations seem to have made a full recovery. The status of wolf populations throughout much of eastern Eurasia is poorly known, but in many areas populations are probably stable.

Gray wolves are listed were until recently listed as endangered by the U.S. Fish and Wildlife Service and as threatened by the state of Michigan DNR. Most U.S. populations of gray wolves have now been delisted, except for experimental populations of Mexican gray wolves in the southwest. They are in CITES Appendix II, except for populations in Bhutan, India, Nepal and Pakistan, which are in Appendix I.

Other Comments

Except for red wolves (Canis rufus), all living North American wolves are considered to be Canis lupus -- a total (as of 1997) of 32 recognized subspecies.

Gray wolves are widely recognized to be the ancestor of all domestic dog breeds (Canis lupus familiaris), including feral forms such as dingos (Canis lupus dingo) and New Guinea singing dogs ( Canis lupus halstromi ). Genetic evidence suggests that gray wolves were domesticated at least twice, and perhaps as many as 5 times, by humans. Artificial selection by humans for particular traits, including size, appearance, aggressiveness, loyalty, and many desirable, specialized skills, has resulted in an astonishing array of domestic dog morphologies. Domestic dogs vary in size from diminutive, 1.5 kg chihuahuas to 90 kg giant mastiffs.

Contributors

Tanya Dewey (author, editor), Animal Diversity Web.

Julia Smith (author), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (editor), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.

Glossary

living in the Nearctic biogeographic province, the northern part of the New World. This includes Greenland, the Canadian Arctic islands, and all of the North American as far south as the highlands of central Mexico.

living in the northern part of the Old World. In otherwords, Europe and Asia and northern Africa.

young are born in a relatively underdeveloped state they are unable to feed or care for themselves or locomote independently for a period of time after birth/hatching. In birds, naked and helpless after hatching.

having body symmetry such that the animal can be divided in one plane into two mirror-image halves. Animals with bilateral symmetry have dorsal and ventral sides, as well as anterior and posterior ends. Synapomorphy of the Bilateria.

an animal that mainly eats meat

Found in coastal areas between 30 and 40 degrees latitude, in areas with a Mediterranean climate. Vegetation is dominated by stands of dense, spiny shrubs with tough (hard or waxy) evergreen leaves. May be maintained by periodic fire. In South America it includes the scrub ecotone between forest and paramo.

uses smells or other chemicals to communicate

helpers provide assistance in raising young that are not their own

ranking system or pecking order among members of a long-term social group, where dominance status affects access to resources or mates

humans benefit economically by promoting tourism that focuses on the appreciation of natural areas or animals. Ecotourism implies that there are existing programs that profit from the appreciation of natural areas or animals.

animals that use metabolically generated heat to regulate body temperature independently of ambient temperature. Endothermy is a synapomorphy of the Mammalia, although it may have arisen in a (now extinct) synapsid ancestor the fossil record does not distinguish these possibilities. Convergent in birds.

union of egg and spermatozoan

forest biomes are dominated by trees, otherwise forest biomes can vary widely in amount of precipitation and seasonality.

a distribution that more or less circles the Arctic, so occurring in both the Nearctic and Palearctic biogeographic regions.

Found in northern North America and northern Europe or Asia.

offspring are produced in more than one group (litters, clutches, etc.) and across multiple seasons (or other periods hospitable to reproduction). Iteroparous animals must, by definition, survive over multiple seasons (or periodic condition changes).

Having one mate at a time.

having the capacity to move from one place to another.

This terrestrial biome includes summits of high mountains, either without vegetation or covered by low, tundra-like vegetation.

the area in which the animal is naturally found, the region in which it is endemic.

generally wanders from place to place, usually within a well-defined range.

scrub forests develop in areas that experience dry seasons.

breeding is confined to a particular season

reproduction that includes combining the genetic contribution of two individuals, a male and a female

associates with others of its species forms social groups.

uses touch to communicate

Coniferous or boreal forest, located in a band across northern North America, Europe, and Asia. This terrestrial biome also occurs at high elevations. Long, cold winters and short, wet summers. Few species of trees are present these are primarily conifers that grow in dense stands with little undergrowth. Some deciduous trees also may be present.

that region of the Earth between 23.5 degrees North and 60 degrees North (between the Tropic of Cancer and the Arctic Circle) and between 23.5 degrees South and 60 degrees South (between the Tropic of Capricorn and the Antarctic Circle).

defends an area within the home range, occupied by a single animals or group of animals of the same species and held through overt defense, display, or advertisement

A terrestrial biome with low, shrubby or mat-like vegetation found at extremely high latitudes or elevations, near the limit of plant growth. Soils usually subject to permafrost. Plant diversity is typically low and the growing season is short.

reproduction in which fertilization and development take place within the female body and the developing embryo derives nourishment from the female.

References

"A Short Course on Gray Wolves" (On-line). Accessed December 9, 1999 at http://www.boomerwolf.com/graycors.htm.

July 1998. "Gray Wolf (Canis lupus)" (On-line). Accessed December 9, 1999 at http://www.fws.gov/r3pao/wolf/wolfindx.html.

January 16, 1997. "Gray Wolf" (On-line). Accessed December 9, 1999 at http://www.kats-korner.com/graywolf.html.

Dog Breed Info Center, 2000. "Dog Breeds in Alphabetical Order" (On-line). Accessed February 16, 2002 at http://www.dogbreedinfo.com/abc.htm.

McIntyre, R. 1993. A Society of Wolves: National Parks and the Battle Over the Wolf . Stillwater, MN: Voyageur Press.

Mech, L. 1999. Gray Wolf. Pp. 141-143 in D Wilson, S Ruff, eds. The Smithsonian Book of North American Mammals . Washington and London: Smithsonian Institution Press.

Young, S., E. Goldman. 1944. The Wolves of North America . Washington D.C.: The American Wildlife Institute.

Zgurski, J. 2002. "The Behavior and Ecology of Wolves" (On-line). Accessed February 16, 2002 at http://www.ualberta.ca/

Zgurski, J. 2002. "The Origin of the Domestic Dog" (On-line). Accessed February 16, 2002 at http://www.ualberta.ca/

Zgurski, J. 2002. "Wolf Taxonomy" (On-line). Accessed February 16, 2002 at http://www.ualberta.ca/

The Animal Diversity Web team is excited to announce ADW Pocket Guides!


Wolf, gray wolf, grey wolf (Canis lupus)

Wolves are wrongly considered to be extremely brave animals. These intelligent predators try not to take unnecessary risks, which is why they usually hunt weak or sick animals. No wonder – a wolf can be killed with one accurate kick from a healthy deer. As one of the key predators, wolves play a very important role in the balance of ecosystems in biomes such as temperate forests, taiga, tundra, steppes and mountain systems.

Wolves – the biggest dogs

Wolves are the largest representatives of the Canidae family. These great and intelligent animals can be found in virtually any area: forests, plains, mountain areas, and even the desert. Wolves inhabit all continents except Africa and Australia. There you can meet their relatives – wild dingo dogs, while in South America there is a maned wolf (Chrysocyon brachyurus), which, however, is not a direct relative of the gray wolf.

Wolf, gray wolf, grey wolf (Canis lupus)

Characteristics

Appearance

The size and total mass of wolves are subject to strong geographic variability. It has been noticed that they vary proportionally depending on the surrounding climate and in full accordance with Bergman’s rule (the colder the climate, the larger the animal). In general, the height of animals at the withers ranges from 66 to 86 cm, length from 105 to 160 cm, and weight from 32 to 62 kg, which makes the common wolf one of the largest mammals in the family. One-year-old wolves weigh in the range of 20-30 kg. A wolf matures at the age of 2.5-3 years, reaching a weight of 50 or more kilograms. In Siberia and Alaska, large wolves can weigh more than 77 kg.

A large animal was recorded in 1939 in Alaska: its weight was about 80 kg. It is believed that in Siberia the weight of individual specimens can exceed 92 kg. The smallest subspecies should be considered the Arabian wolf ( Cl arabs ), whose females in adulthood can weigh only 10 kg. Within the same population, males are always larger than females by about 20%.

In general, the wolf resembles a large, sharp-eared dog. The legs are high and strong the paw is larger and more elongated than the dog’s, the track length is about 9-12 cm, the width is 7 cm, the middle two fingers are more forward, the fingers are not spread out and the print is more prominent than in the dog. The track of the tracks in the wolf is smoother and forms an almost even line, and in dogs it is a winding line. The head is broad-forehead, the muzzle is relatively wide, strongly elongated and framed on the sides by “whiskers”. The massive muzzle of the wolf distinguishes it well from the jackal and coyote, in which it is narrower and sharper. In addition, it is very expressive: scientists distinguish more than 10 mimic expressions: anger, obedience, affection, fun, alertness, threat, calmness, fear.

Wolf, gray wolf, grey wolf (Canis lupus)

Smell

The sense of smell in a wolf is very developed. It can detect prey up to 3 kilometers away. A wolf’s nose is 14 times larger than a human’s is, and wolves have 100 times better sense of smell than humans. Wolves distinguish about 200 million shades of smell, humans only 5 million.

Herd animals – pack hunters

Even though some wolves live alone, most hunt in packs. For this purpose, predators join in the so-called packs, jointly attacking deer or wild boars. Wolves try not to take unnecessary risks, therefore their victims are mainly weak or sick animals. This caution should not come as a surprise – a wolf can be killed with one accurate kick of a healthy deer.

A pack of wolves

The wolf pack consists of about 20 individuals, led by the strongest unit. There is a strict hierarchy in the herd, excluding the young, which can do practically anything. The wolves calmly play around and use the older wolves guarding them to practice in the art of hunting. This approach to upbringing means that wolf cubs are strongly associated with the pack. When they grow up, they will be ready to sacrifice even their lives for the pack.

Wolf, gray wolf, grey wolf (Canis lupus)

Howling wolves

A characteristic howl tells the herd where the individual is. This sound can also signal the presence of game and allow communication between pack members.

The variety and frequency range of the vocal means of wolves significantly exceed the capabilities of the absolute majority of animals (except for humans and bats ). Wolves make sounds such as howling, whining, grunting, growling, barking, screeching, barking. Each sound has a huge number of variations.

Diet and hunting way

The wolf is a food generalist who primarily preys on animals of roughly hares – up to moose – and bison in size, but also eats fruit, carrion and household waste. The wolf’s basic food is medium to large herbivorous mammals in most of its distribution area. In the north, wolves mainly hunt in the pack, especially elk, reindeer and other deer, but also musk ox. There are also wild boars in Eurasian forests of the temperate climate zone and wild sheep, chamois and ibex in the mountains a common prey. Smaller mammals such as hares, wild rabbits, lemmings and other voles are also caught. In addition to large ungulates, beavers also play an important role in North America as prey. The huge herds of bison in North America before the arrival of the Europeans were probably associated with the largest density of wolves in the world: an estimated 200,000 wolves lived in the grasslands of the North American plains, which mainly fed on bison.

Courage

The wolf is wrongly considered a very brave animal. In fact, seeing a stronger opponent or human, he tries to escape. Although man is much weaker than the wolf, the animal instinctively perceives it as a threat.

Once upon a time, the wolf was much more widespread in Eurasia and North America. At present, its range and the total number of animals have significantly decreased, mainly as a result of human activity: changes in natural landscapes, urbanization and mass extermination. In many regions of the world, the wolf is on the verge of complete extinction, although in the north of Eurasia and America, its population is still stable. Despite the fact that the population of wolves continues to decline, it is still hunted in many places as a potential danger to humans and livestock, or for entertainment.

Wolf, gray wolf, grey wolf (Canis lupus)

Data / Dimensions (size)

Wolf, gray wolf, grey wolf (Canis lupus)

  • Height at the withers:
    • male: 70–85 cm (sometimes up to 90 cm)
    • female: 60–75 cm
  • Body length: average 100–130 cm sometimes up to 160 cm
  • The length of the tail: 30-50 cm
  • Length of the ears: 9-11 cm
  • Body weight:
    • male: 45–60 kg (exceptionally up to 75 kg)
    • female: 30–50 kg
  • Lifespan: 12-16 years, up to 20 years in captivity
  • Litter: 2-6 puppies
  • The bite forces of a wolf is twice that of a German shepherd
Wolf, gray wolf, grey wolf (Canis lupus)

Wolves – interesting facts

  • The wolf is extremely persistent. In search of food, it can travel over 150 km.
  • The wolf can travel over 600 km in 2 weeks.
  • The wolf covers an average distance of 20 km per day.
  • In the past, even bison fell victim to wolves.
  • The wolf can run at a maximum speed of 70 km/h.
  • The wolf can jump up to 5 meters.
  • The largest numbers of wolves live in Canada and Russia.
  • Wolves also eat fruit and berries.
  • The relationships between wolves in a pack are much stronger than between other pack animals.
  • Contrary to popular belief, wolves often hunt small animals, such as birds.
  • The largest wolf in the world is the Arctic wolf (Canis lupus arctos).
  • Wolves vary in size depending on the area of occurrence.
Wolf, gray wolf, grey wolf (Canis lupus)

Classification

  • Kingdom: Animalia
  • Phylum: Chordata
  • Class: Mammalia
  • Order: Carnivora
  • Family: Canidae
  • Genus: Canis
  • Species: Canis lupus

Subspecies:

We distinguish 38 subspecies of the gray wolf:

  • Canis lupus albus Kerr, 1792
  • Canis lupus alces Goldman, 1941
  • Canis lupus arabs Pocock, 1934
  • Canis lupus arctos Pocock, 1935
  • Canis lupus baileyi Nelson and Goldman, 1929
  • Canis lupus beothucus G. M. Allen and Barbour, 1937
  • Canis lupus bernardi Anderson, 1943
  • Canis lupus campestris Dwigubski, 1804
  • Canis lupus chanco Gray, 1863
  • Canis lupus columbianus Goldman, 1941
  • Canis lupus crassodon Hall, 1932
  • Canis lupus dingo Meyer, 1793 – dingo
  • Canis lupus familiaris Linnaeus, 1758 – domestic dog
  • Canis lupus filchneri (Matschie, 1907)
  • Canis lupus floridanus Miller, 1912
  • Canis lupus fuscus Richardson, 1839
  • Canis lupus gregoryi Goldman, 1937
  • Canis lupus griseoalbus Baird, 1858
  • Canis lupus hattai Kishida, 1931
  • Canis lupus hodophilax Temminck, 1839
  • Canis lupus hudsonicus Goldman, 1941
  • Canis lupus irremotus Goldman, 1937
  • Canis lupus labradorius Goldman, 1937
  • Canis lupus ligoni Goldman, 1937
  • Canis lupus lupus Linnaeus, 1758
  • Canis lupus lycaon Schreber, 1775
  • Canis lupus mackenzii Anderson, 1943
  • Canis lupus manningi Anderson, 1943
  • Canis lupus mogollonensis Goldman, 1937
  • Canis lupus monstrabilis Goldman, 1937
  • Canis lupus nubilus Say, 1823
  • Canis lupus occidentalis Richardson, 1829
  • Canis lupus orion Pocock, 1935
  • Canis lupus pallipes Sykes, 1831
  • Canis lupus pambasileus Elliot, 1905
  • Canis lupus rufus Audubon and Bachman, 1851
  • Canis lupus tundrarum Miller, 1912
  • Canis lupus youngi Goldman, 1937
Wolf, gray wolf, grey wolf (Canis lupus)


Video: סיפורה של חולת לופוס